Kontexten är allt

På den digitala arenan har tidningshus och tidskrifter en hel del att fundera över när det gäller annonsering. Sanningen är att mediesajter är ganska dyra att annonsera på jämfört med banner-annonser som slumpas bort i annonsnätverk.
Vårt argument för prissättningen är att du får rätt sammanhang runt din annons, rätt kontext.
I podden Lokalen berättade Mittmedias försäljningschef i Dalarna Daniel Magnusson om sina strategier.
Han sa bland annat att lokal annonsering ger bättre betalt än annonsering på riksmarknaden.
– Man betalar inte bara för annonsytan utan också för att man får en kvalificerad kontakt med en säljare som hjälper en.
Argumenten gentemot annonsörer handlar mycket om räckvidd i det lokala området.
– Utöver räckvidden så är det ett starkt argument att vi kan placera saker i rätt kontext och i ett seriöst sammanhang. Det är ett stakt argument för annonsering i våra lokala kanaler, sa han.

Samtidigt kommer dagligen rapporter om hur varumärken vill bli sina egna mediekanaler. De vill inte längre köpa utrymme utan möta sina kunder via direktkanaler. Det är ingen slump att många av de journalister som just nu lämnar tidningarna hoppar över till content marketing-sidan. Det är här pengarna finns.

Men det finns också en mellanväg: native advertising. Vi på Finansliv har precis lanserat vårt eget native-fomat och snart kommer de första texterna synas på finansliv.se.

För oss har det varit viktigt att de annonsörer som vi erbjuder textplats i vårt flöde ligger nära våra läsares intressen. Givetvis ska native-annonserna vara väl utmärkta och har en annan bakgrundsfärg, inspirerat av Omni. Men de smälter in bättre i omgivningen än banner-annonser.

För oss som tidning är det viktigt att annonstexterna känns rätt för vår målgrupp. Att de handlar om sådant som jag genuint tror att läsarna är intresserade av. Först då fungerar de nya formaten.

Ps. I dag blev jag glad att läsa att regeringen vill ge 35 miljoner i innovationsstöd till tidningar, men jag förstår inte varför bara dagspress och inte tidskrifter ska omfattas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s