Om

Jag som skriver här heter Unn Edberg och är publisher på Vi Media med varumärkena Vi och Vi Läser, uppdragspublikationer som exempelvis Mer Smak och en livedel.

Jag har arbetat inom media sedan början av 1990-talet och de senaste tio åren intensivt bevakat digitaliseringen av branschen, som ordförande i Sveriges Tidskrifter, som bloggare och som publicistisk chef. Jag sitter nu i styrelsen för Sveriges Tidskrifter, Utgivarna, Hem & Hyra och fram till december 2019 i Norran, tidningen i Skellefteå där jag växte upp.

Jag har tidigare arbetat på Chef, Finansliv, Metro, Civilekonomen, Företagaren, A4, Västerbottens Folkblad och Dagbladet i Sundsvall. Starka rötter i traditionell media alltså, men med ett brinnande intresse för tech, innovationsledarskap och nya sätt att prata med publiken.

Den här bloggen är ett försök att sortera mina intryck av det som rör mediernas utveckling. En samling minnesanteckningar och ibland en eller annan slutsats. Jag samarbetar med Dagens Media och mina inlägg publiceras först hos dem.

Jag anlitas ibland för paneldebatter, moderatorsuppdrag eller föreläsningar. Sånt tycker jag är kul.

086

2 kommentarer

  1. Hej! Minns när/att ju jobbade på Folkbladet i Skellefteå. Sen undrar jag på vilket sätt du möjligen kan vara släkt med Rolf Edberg. Hans dotter kan du väl knappast vara? Jag, jag är bara nyfiken…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s